Πώς να χειρίζεστε τους δύσκολους ανθρώπους

Μα, υπάρχουν δύσκολοι άνθρωποι;

Ο Roy Lilley γράφει ένα βιβλίο – οδηγό επιβίωσης, κυρίως, για ανθρώπους που εργάζονται σε πολυπληθή περιβάλλοντα και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επικοινωνία με τους συναδέλφους τους. Αρχικά, προτρέπει τον αναγνώστη να προχωρήσει σε μία ενδοσκόπηση, αναζητώντας μήπως είναι ο ίδιος ένας δύσκολος άνθρωπος. Από τις πρώτες σελίδες ξεκαθαρίζει ότι ο άνθρωπος που παρακωλύει την ομαλή συνεργασία και διαταράσσει την ροή σε μια ομάδα έχει ο ίδιος θέματα, που καλό θα είναι να τον βοηθήσουμε να τα διαχειριστεί. Από εκεί και πέρα Θεοί δεν είμαστε και είναι σώφρον να μην γινόμαστε θύματα κανενός.

Η μεγαλύτερη αλήθεια που γράφεται μέσα σε αυτό το μικρό και ευκολοδιάβαστο βιβλιαράκι είναι πως υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων που πρέπει να υποστούμε την κάθε συμπεριφορά τους, καθώς είναι δύσκολη η απεμπλοκή μας από αυτά. Για όλες τις άλλες κατηγορίες σχέσεων, ο συγγραφέας μας συμβουλεύει να μην σκοτιζόμαστε ιδιαίτερα.

Μπορούμε να διαλέξουμε τους φίλους μας ή τη γειτονιά που θέλουμε να ζήσουμε. Μπορούμε να επιλέξουμε πού θα ξοδέψουμε τα χρήματά μας και ποιος θα είναι ο σύντροφός μας. Μπορούμε να επιλέξουμε τι δουλειά θα κάνουμε. Υπάρχουν όμως δύο πράγματα που δεν μπορούμε να επιλέξουμε και είναι αυτά που μας δημιουργούν τα μεγαλύτερα προβλήματα: Δεν μπορούμε να επιλέξουμε την οικογένειά μας και δεν μπορούμε να επιλέξουμε τους συναδέλφους μας.

Roy Lilley

Το βιβλίο είναι καλογραμμένο και σύντομο. Αυτό που θα ήθελα είναι μια ευρεία διερεύνηση και στα υπόλοιπα περιβάλλοντα, όπου συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι με χαρακτήρες, δύσκολους δεν θα πω, εκκεντρικούς θα πω. Ας τους βλέπουμε με μια πιο χαριτωμένη διάθεση, για να ξεπερνάμε τα εμπόδια που μας θέτουν με χαμόγελο!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: