Το αγόρι που το είπαν… Χριστούγεννα

Αγόρασα αυτό το βιβλίο στις αρχές του Γενάρη και σκέφτηκα να το αφήσω στη βιβλιοθήκη για να το διαβάσω, όταν ξανάρθουν Χριστούγεννα… Και πολύ καλά έκανα! Είναι μερικά βιβλία που δημιουργούν κλίμα και πρέπει να ταιριάξουν με την εποχή. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίος ο τίτλος.

Ο Matt Haig γράφει ένα σύγχρονο παραμύθι, που μας ζεσταίνει την καρδιά και μας κάνει να ονειρευόμαστε. Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Νικόλαος ένα μικρό αγόρι από την Φιλανδία , που ζει σε μια φτωχική καλύβα με τον πατέρα του. Ο Νικόλας πιστεύει στα παραμύθια για τα ξωτικά που του αφηγείται κάθε βράδυ ο πατέρας του Τζόελ. Ο Τζόελ συμμετέχει σε μια αποστολή του βασιλιά, με σκοπό να ανακαλύψει την ύπαρξη των ξωτικών. Ελπίζει πως το μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι προς το Βορρά θα του αποφέρει χρήματα, ώστε να μπορέσει να προσφέρει καλύτερες μέρες στο γιο του. Καθώς η μητέρα του Νικόλαου έχει πεθάνει θα πρέπει ο ίδιος να παραμείνει στο καλύβι με τη μέγαιρα θεία Καρλόττα, που υποτίθεται θα τον προσέχει μέχρι να επιστρέψει ο πατέρας του. Η δράση ξεκινάει όταν ο Νικόλαος φεύγει για να βρει τον πατέρα του, με συνοδοιπόρους ένα ποντίκι και έναν τάρανδο…

Μέσα από την περιπέτεια του Νικόλαου εξυμνείται η δύναμη της προσφοράς. Δεν είναι τυχαίο πως καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης είχα μια αίσθηση θαλπωρής. Αυτή η υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία έχει θέση στα κλασικά!

Καλά Χριστούγεννα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s