Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ

Κατά την ταπεινή μου άποψη ένα από τα καλύτερα βιβλία της σειράς! Ήταν συγκινητικό… Όλο αυτό με το δάσκαλο που προετοιμάζει το μαθητή, ώστε να γίνει καλύτερος και να τον ξεπεράσει… Μίλησε στην καρδιά μου!

Και ναι, αν το διάβαζα στην ώρα του (κάπου 15 χρόνια πριν) ίσως έκλαιγα τώρα.

Πρωταγωνιστής σε αυτό το βιβλίο το εγχειρίδιο του Ημίαιμου Πρίγκιπα με φίλτρα και ξόρκια που λίγοι μάγοι ξέρουν. Ποιος δε θα το χρησιμοποιούσε, αν έπεφτε στα χέρια του;;; Δεν υπήρχε περίπτωση να έχανα την ευκαιρία και ας είχα το σπασικλάκι την Ερμιόνη να με ζαλίζει…

Αισθάνθηκα πως σε αυτό το βιβλίο γνωρίζουμε λίγο παραπάνω τον Ντάμπλντορ πριν φύγει για πάντα. Με το θάνατό του σφραγίζεται μία συμφωνία μεταξύ του Χάρι και του ίδιου. Ο στόχος τώρα για το Χάρι είναι να βρει τους τέσσερις Πεμπτουσιωτές. Οι φίλοι του είναι αποφασισμένοι να μην τον αφήσουν μόνο σε αυτή την αποστολή και το αποδεικνύουν με τις πράξεις τους.

Έχουμε και τα ερωτικά σκιρτήματα του Χάρι και της Τζίνι και τις ζηλίτσες και τα πίσω μπρος και… Αααα, τι ωραίο πράγμα ο έρωτας! Αυτό το κομμάτι ήταν αναπάντεχα απολαυστικό. Στα προηγούμενα βιβλία, όπου αναφερόταν το φλερτάκι με την Τσο, δεν υπήρχε σπίθα. Τώρα ναι, μπόρεσα να φανταστώ τον Χάρι ερωτοχτυπημένο!

Ομολογώ πως μου άρεσε και η πληθωρική φυσιογνωμία του Σλάγκχορν. Σπάνια η συγγραφέας περιγράφει τόσο γλαφυρά τις «περιφερειακές» προσωπικότητες στα βιβλία της. Αυτόν τον τύπο το συμπάθησα, αν και ήταν παρτάκιας και φοβητσιάρης. Αλλά στο τέλος τέλος ποια είμαι εγώ να τον κρίνω;

Λιγάκι (τι λιγάκι, δηλαδή) ο Σνέιπ μου τα χάλασε, γιατί πίστευα πως στο τέλος θα αποδειχτεί καλός. Αλλά, θα περιμένω να μου λυθεί αυτή η απορία στο τελευταίο βιβλίο. Είναι 12:11 τα μεσάνυχτα, τα δάχτυλά μου με γαργαλάνε να πιάσω το όγδοο βιβλίο της σειράς και να μάθω το τέλος του Χάρι του Πότερ. Αλλά θέλω να με βασανίσω λίγο ακόμα, να παρατείνω την αγωνία, να μαζοχιστώ κι άλλο, βρε αδελφέ! Θα διαβάσω κάτι άλλο στη συνέχεια και μετά το τελευταίο βιβλίο του Χάρι του Πότερ. Σαν τον Ντόμπι θα χτυπιέμαι αυτές τις μέρες!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s