Διαβάζω άρα Υπάρχω

Βιβλία και αγάπη μόνο!

Αναγνωστικές εμπειρίες

Παιδική λογοτεχνία… Αυτή η διέξοδος!

Έχω διαβάσει αρκετά παιδικά βιβλία. Όχι τόσο στα παιδικά μου χρόνια, αλλά αργότερα. Κυρίως όταν ξεκίνησα να διδάσκω. Είναι η ανάγκη μου να παραμένω παιδί, να καταλαβαίνω καλύτερα τους μαθητές μου ή να ξεφεύγω από την καθημερινότητα και να μπαίνω σε έναν απολύτως αθώο κόσμο… Είναι, ίσως, όλα αυτά μαζί. Με συνεπαίρνουν εξίσου οι ιστορίες και οι όμορφες εικόνες που τις συνοδεύουν. Το παραμύθι και η παιδική λογοτεχνία είναι από τα αγαπημένα μου αναγνώσματα εδώ και χρόνια. Η πιο όμορφη διέξοδος για το μυαλό!

Βιβλία της καρδιάς

Ο κόσμος του βιβλίου ομορφαίνει με αυτές τις πράξεις αλληλεγγύης. Οι εκδόσεις Διόπτρα ενήργησαν άμεσα στη δύσκολη περίσταση που περνάει η χώρα μας και δώρισαν τα έσοδα τριών ημερών στους πυρόπληκτους Έλληνες. Είμαι χαρούμενη που μπόρεσα να συμβάλλω. Αυτά τα πολύ όμορφα βιβλία θα δωριστούν σε σχολικές βιβλιοθήκες. Συγχαρητήρια και πάλι στις εκδόσεις Διόπτρα!

Ο Harry Potter που μου έσωσε τη χρονιά!

Πριν καμιά εικοσαριά χρόνια έπιασα στα χέρια μου το πρώτο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ. Ήταν το Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά , δεύτερο κατά σειρά, γιατί οι άσχετοι με τη ζωή μου νονοί μου δεν ξέραν πως δεν έχω διαβάσει ακόμα το πρώτο. Ίσως να είναι και αυτός ένας από τους λόγους που το προτιμώ από τη Φιλοσοφική Λίθο. Μόλις σε 2,5 ώρες είχα τελειώσει και το πρώτο βιβλίο Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, ένα καλοκαιρινό απομεσήμερο από τα λίγα που προτίμησα να μη φάω στη ζωή μου, για να τελειώσω βιβλίο. Τα πάντα είναι θέμα προτεραιοτήτων στη ζωή! Σε σύντομο χρονικό διάστημα διάβασα και το τρίτο, επίσης ένα από τα πιο αγαπημένα μου της σειράς, Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν. Κάπου εκεί, δε θυμάμαι ποια χρονιά ακριβώς, έγινε κάτι που μου έκοψε τη φόρα και από αποκλειστική σχέση τα σπάσαμε με το Χάρι. Πρόβαλαν τις ταινίες οι αλήτες… Εννοείται πως δεν πήγα ποτέ στον κινηματογράφο να τις δω. Αλλά μόλις είδα τις φάτσες των ηθοποιών στα τρέιλερ της τηλεόρασης ξενέρωσα αφάνταστα. Έτσι δεν τους φανταζόμουν με τίποτα. Οπότε, πεισματικά, απέφευγα έκτοτε να δω οποιαδήποτε ταινία. Το τελευταίο βιβλίο που διάβασα, κάπου εκεί το 2004-2005, ήταν το τέταρτο της σειράς Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς. Αλλά το διάβαζα με πίκρα (παρόλο που είναι εξαιρετικό) γιατί εγώ αλλιώς είχα φανταστεί τον Χάρι, την Ερμιόνη και πάει λέγοντας.

Ακόμα και όταν άρχισαν μετά να προβάλλονται οι ταινίες στην τηλεόραση, άλλαζα αμέσως το κανάλι. Είχα αφήσει εκκρεμότητες και δεν ήθελα κανείς να μου το χαλάσει… Το 2020 τέτοια απαίσια χρονιά που ήταν ήθελα κάτι να διαβάσω να χαρώ, να θυμηθώ τα παιδικά, τα όμορφα τα χρόνια… Και αμέσως αποφάσισα να αναθερμάνω τις σχέσεις μου με την παλιοπαρέα και να μάθω τελικά τι γίνεται στο τέλος;;; Γιατί έχει πάει 2021 και ενδέχεται να είμαι ο μόνος άνθρωπος άνω των 30 που δεν ξέρει το τέλος του Χάρι Πότερ!!!

Αγόρασα, λοιπόν, και τα άλλα τρία της σειράς και ξεκίνησα από το βιβλίο νούμερο 1 για να θυμηθώ τι γίνεται… Πέρασα, έτσι, την καραντίνα του Νοέμβρη 2020, Χριστούγεννα 2020 και συνεχίζεται…

Χάρι Πότερ, αγάπη μου, έλα πάρε με από δω!


Αρέσει σε %d bloggers: